Web Sitesine Online Sayaç Ekleme

Web Sitesine Online Sayaç Eklemek için size bir kaç tavsiyemiz olacaktır. Öncelikle kurumsal bir firmanın web sayfasında oline sayaç gözükmesi pek iyi bir şey değildir. Zira bu tür sayfalara ziyaretçi sayısı az olacağından sitede kaç kişinin olup olmadığının ziyaretçiler tarafından da görülmesi pek iyi bir şey olmayacaktır.

ONLİNE SAYAÇLAR

Amma illaki ben siteme online ziyaretçi sayacı eklemek istiyorum derseniz size bir kaç önerimiz var.

1- Google Analistics: Tartışmasız en iyisi en kalitelisi en profesyoneli bu sayaç. Veriler tamamen gerçek. Her türlü istatistiki çalışmayı yapar web siteniz hakkında değerlendirmelerde  bulunursunuz. Sitenize nerelerden hangi tarayıcıdan kim girmiş ne kadar zaman geçirmiş hangi sayfaları ziyaret etmiş günlük anlık haftalık tüm zamanlara ait raporlamanız ve gerçek verinin zirvesini yaşamak isterseniz kesinlikle öneririm. Bunun için bir hesap açmanız yeterli olacaktır. Google Analistics hesabını açtıktan sonra sitenizi sisteme kaydedin sonra gerisini izlemeye devam edin.

2-Yandex metrica : Yandex’in son derece başarılı bir uygulaması daha. Bu da Google tarzı istatistik bilgileri vermekte ve çok isabetli çok başarılı sonuçlar karşınıza çıkmaktadır. Yine bu servisi kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

İstatistik modülü son derece gelişmiş özelliklere sahiptir.

3-Whos Amung : Online ziyaretçilerinizin sayfada görünür olmasını mı istiyorsunuz. Yukarıda saydığım iki sistemde de ziyaretçiler web sitenizde kaç kişi var bunu göremezler. Ancak Bu sistemde yani WhosAmung sisteminde ise bu mümkün.

Daha önce kullandığı sayaç kodlarında bu sayacın görüntüsünü gizlemek mümkündü. Ancak şu anda her ne kadar gizlense de sayfada kimler nereyi ziyaret ettikleri  bilinmemekte olduğunu gösteren UNKNOWN ibaresini sıkça görürsünüz. Yani kodlara müdahale etmeden süper bir şekilde çalışmakta. Ancak sistemde ufak bir hata ise ziyaretçi sayfanızı terkettikten bir müddet sonra ziyaretçiyi göstermemekte. Bu daha hızlı hale getirilirse gerçek verilere ulaşma imkanı çok daha olacaktır.

Bu saymış olduğumuzsistemleri web sitenizin kodları arasına eklemeniz yeterli olacaktır. Ancak yine de tavsiyemizi söylemekte yarar var. Web sitenizde kaç kişi var bunu mümkünse ziyaretçileriniz görmesin. Çok kişi olduğunun görülmesi ise içerik hırsızlarına davetiye çıkaracaktır.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.