Web Sitesinin Eski Görünümüne Ulaşmak

Web Sitesinin Eski Görünümüne Ulaşmak hiç de zor değil. Bunun bir kaç yöntemi var. Bu servisler daha önce yayınlanmış web sitelerinin eski görüntüsünü indexlemişler ve belli tarih aralıklarında çeşitli görüntüler almış ve bunları veritabanlarına işlemişlerdir.

Peki bu siteler hangileridir?

Öncelikle Google zaten bu işi yapmakta. Arama sonuçlarında web sitesinin yanında Önbellek denen yeri işaretlerseniz en son google botlarının web sitesini ziyarette elde etmiş olduğu görüntüye ulaşmanız mümkündür.Her şeyde olduğu gibi google yine bu işi yapmış ve sitelerin önbellek görüntüsünü kullanıcıya sunmuştur.

Web Sitesinin Eski Görünümüne Ulaşmak

http://web.archive.org/ ise diğer bir servis. Son derece kaliteli bir web sitesi. Ancak en başta şunu ifade edelim ki yeni siteler ve çok az yayınlanmış sitelerin arşiv görüntüsü pek indexlenmiş değil. Daha çok uzun zaman boyunca yayında kamış web sitelerinin görüntüsüne ulaşmayı mümkün kılmakta. Özellikle web Tasarım işiyle uğraşanlar anlaşmaya vardığı firmanın eski web görüntüsüne bu site sayesinde ulaşmaktadırlar. Sitenin logosu ve resimlerinin pek çoğu gözükürken bazı sitelerde sadece yazılarına ulaşma imkanı verilmiştir.

Hal böyle olunca da eldeki malzemeyi kullanmak web tasarımcıya kalmış. Evet son derece güzel indexlenmiş ve bu işlem sadece bir tarihte değil  uzun bir tarih aralığını da kapsam içine almaktadır.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.