E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi için sitemiz üzerindeki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı E Okul modülü ile öğretmenlerin ve öğrencilerin sisteme giriş yapma imkanı tanımıştı. e-Okul öğretmen ve idareci girişleri ile öğrencilerin yazılı ve sözlü notlarını internet üzerinden giriş yapma imkanı tanımıştı. Bu şekilde online olarak notların öğrenci ve veliler tarafından görülmesi sağlanmış oldu.

Yıllar önce öğretmenler yıl sonunda karne verileceği zaman büyük emekler harcayıp çarşaf tabir edilen sistemle  notlarını kazınma ve silinme olmaksızın hiç bir hata olmaksızın yazılı olacak şekilde idareye notları teslim ediyordu.

Çağa ayak uyduran Milli eğitim Bakanlığı e okul veli bilgilendirme sistemiyle bu sorunu halletmiş oldu. Sistem başlarda son derece yavaş ve hatalı çalışırken yapılan iyileştirme çalışmaları sonucunda  gayet iyi çalışan bir sistem haline dönüştü. Bundan dolayı  öğretmenler okulda ya da evlerinde e okul sistemine giriş yaparak not taktiri yapmaya başladılar. Bu durum başlarda öğrenciler tarafından pek tutulmazken sonraları öğretmenlerin verdiği notları gören öğrenciler notlara itiraz edip düzeltme imkanı tanınmış oldu. Bu aşamada öğretmenler not değiştirme talepleri karşısında zor duruma düştüler. Milli Eğitim Bakanlığı da karnelerin verileceği son hafta sistemi kapatma yolu denedi. ancak bu durumda öğrenciler öğretmenlerinin kendilerine verdiği notları göremeyecek ve öğretmenlere baskı yapamayacaktı.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sadece yazılı ve sözlü notları değil aynı zamanda davranış notlarını da öğrenme imkanı tanımaktadır. Proje ve performans ödevlerinde öğrencilerin aldıkları notlar da sistem içerisinde gözükmeye başladı. Bu aşamada e okul veli bilgilendirme sistemine girişler arttı ve sistem bazen çökme noktasına geldi. Alt yapı çalışmalarıyla Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunu çözdü. Şu anda sistem gayet sağlıklı bir çalışma ile hizmet vermekte. Yazılı ve sözlü notlarıyla proje ve performans notları öğrenme imkanı doğdu.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için web sitemiz üzerinden giriş yapabilirsiniz. Eokul veli bilgilendirme sistemi hakkında diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Öğrenci ve öğretmenlerle veliler sisteme çok rahat bir şekilde giriş yapmaktalar. Siz de sistemimizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

 

GİRİŞ YAP

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.