Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün mü?

Blog  türkçede günce diye tabir edilen kişisel elktronik günlük olarak tanımlanır.  Blog ile kağıt kalem kullanarak günlük tutma yerine elektronik ortamda günlükler tutulmaya başlanmış. Sonraları blog kişilerin  hayata kendi bakış açısıyla bakmasının bir anlamı olarak değerlendirilmiştir.

Kimiler blog yazmaya özel bir hobi olarak bakerken kimileri de para kazanma yöntemi olarak bir fırsat bir iş olarak görmüştür. Pekki blog yazarak para kazanılır mı?

Evet çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Peki bunun için ne yapmak gerekir. İyi bir blog yazarı olarak nasıl para kazanılır?

Öncelikle blog yazarak para kazanmanın pek çok yöntemi var. Biz sizlere en çok tercih edilen ve hedefinize en kısa  ve en sağlıklı yönden nasıl ilerleyeceğiniz konusunda bilgi vereceğiz.

Öncelikle işe kendi internet sitenizi kurmakla başlayalım. HTML, CSS  bilgisine gerek yok. Her şey pratik. Bizim için en iyi yardımcı wordpress  olacaktır.

1- Domain seçimi: domain işin olmazsa olmazı değil mutlaka. ücretsiz bir blogspot üzerinden de para kazanma şansınız var. Ancak size tavsiyemiz güzel bir domain alarak işe başlamanız. Domain nasıl alındığını internette yapacağınız arama sonucunda bulacaksınız.
2- Hosting: İnternet sitenizin barınacağı olandır. Kendinize iyi bir hosting firması bulun.

3- WordPress Kurulumu: Domain DNS leri hostinge yönlendirin. Sonra hosting firmasından wordpress kurmalarını isteyin. Bunu yapan hosting firmaları var. Yapabilirseniz kurulumu tabi ki siz yapın.

4- Tema seçimi: ücretsiz temalar olduğu gibi 50 ya da 60 dolara harika temalar bulabilirsiniz.

5- Blog yazmaya başlayın.

6- En az 30 tane tamamen özgün kopyala yapıştır olmayan yazılar yazın. Herbir yazı en az 300 kelime olmalı ve tamamen özgün  içerikler yazın.

7- Şimdi sıra para kazanmaya geldi. En az 30 yazı istense de siz 100 yazı yazıp google adsense başvuru yapın. Bu şekilde olursa blogunuzun google adsense tarafından kabul edilmesi daha kolay olacaktır.

8- Siteniz kabul edilirse adsense paneline giriş yaparak reklam kodunu kopyalayıp sitenizin reklam alanlarına bu kodu kopyalayın.

9- Kesinlikle kendi reklamlarınıza tıklamayın. Hatta arkadaşlarınızın da tıklamasını istemeyin. Taşıma suyla değirmen dönmez. Güçlü içerikler size zaten organik ziyaretçiler kazandıracaktır. Ne yaparsanız yapın google ı asla kandıramazsınız. Bunu en başta kabul ederek reklamlara sakın tıklamayın ve arkadaşlarınızın tıklamasını da istemeyin.

10- Azim. Büyük bir azim ile yazmanız  lazım. Blog yazarak para kazanmak isteyenler ilk 15 gün ya da 1 ay içinde pes etmekteler. Asla pes etmeyin. En az 6 ay boyunca düzenli şekilde yazın.

11- Sosyal medya mecralarından yararlanın. Sosyal medya sizin için adeta bir nimet. Sosyal medyadan hem backlink hem de sosyal medya ziyaretçisi elde edebilirsiniz.  linke tıklayıp sitenize ziyeretçi gönderen sosyal medya platformlarını kullanmalısınız. Özellikle facebook,twitter,linkedin şayet tasarım sitesi iseniz pinterest sizin için en büyük organik ziyaretçi elde etme kaynağı olacaktır.

12- Mümkünse ingilizce blog açın. İngilizce kelimelerden çok daha fazla para kazanabilirsiniz. Ancak ilk sıralarda gözükmek ingilizce dilinde çok  daha zor olduğunu söylemeliyim.

13-SEO  kelimesine bu işe girdiğinizden beri çok kez rastlamış olduğunuzu farketme aşamasında iseniz elinizden geldiği kadarıyla seo uygulayın. Ancak seo yaparken sitenizi çöp siteye dönüştürmeyin.

14- Kopya içerikten sakının.  Kopyalayacağınız 1 satır bile google ın gözünden kaçmaz. Sonra Sandbox nedir bunu araştırırken kendinizi bulursunuz.

15-Google adsense alternatifi var mı? Google reklam kurallarını ihlal etmişseniz şimdi de adsense alternatifi reklam platformlarını araştırıyorsunuz  demektir. Şunu en baştan söyleyeyim. Google ile iyi geçinin. Şu an google adsense reklam alternatifi YOK. var gibi gözükse de çoğu zaman kaybından başka bir şey değil.

16-Tanıtım yazısı satmayın. Web sitenizde para karşılığında bir ürünün ya da bir web sitesinin tanıtımını yapmayın. bu şekilde para kazanacasanız eklenecek yazının orjinal olmasını talep edin. Ancak size orjinal bir yazı değil belki 100 sitede  yayınlanan aynı yazı ve linkleri vereceklerdir.

17-Link Satışı: Evet link satarak da para kazanırsınız ancak bir müddet sonra kendinizi sandboxta görürsünüz. Ansızın ziyaretçi tarfiğiniz yok olur. Kendi sitenizin adını yadığınızda bile kendi sitenizi göremeyecek duruma düşme ihtimaliniz var.

18- Blogunuz spesifik bir konu olduğu gibi genel konular hakkında da yazabilirsiniz. ancak bir örnek vererek neyi tercih edeceğiniz konusunda bir fikir vermek isterim.

Bir kürüphaneye gittiğinizde 2. dünya savaşı hakkında bir kitap istediğinizde kütüphanecinin ya da sizin gideceğiniz yer Tarih kitapları bölümüdür. işte google da böyle çalışır bir  anlamda. Tek bir kategori üzerinde yazılar yazarsanız bu konudaki aramalarda google size daha fazla ziyaretçi gönderecektir. Tabi ki özgün içerik.

19- Güzel bir logo çok iş görür. Yapabilirseniz kendiniz yapın yapamazsanız profesyonel bir destek alabilirsiniz. Mesela ajansay.com

20- Faydalı olmayı amaç edinin. web siteniz insanların işine yarıyorsa sürekli  yeni ziyaretçiler elde edeceksiniz demektir.

BUNLARI YAPMAYIN

Sakın blogunuza saat hava durumu gibi 20 yıl önceki demode gifleri yüklemeyin.

Rengarenk yazılar yazmayın. sadelikten taviz vermeyin.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.