Peyami Safa Mahşer Romanı Özeti

Peyami Safa Mahşer Romanı Özeti

MAHŞER: Peyami Safa’nın romanıdır. Nihat vapurla İstanbul’a gelir. Çanakkale Savaşından daha yeni çıkmıştır ve uzun  zamandır İstanbul’u görmemiştir. İlk olarak arkadaşı Faik’in  yanına gider. Sonra iş aramaya başlar. Bir gün  Seniha Hanım’la karşılaşır. Seniha  Hanım onu evine davet eder. Ertesi gün  gittiği Seniha’nın evinde Muazzez ile tanışır.
Seniha,  Nihat’tan kızına öğretmenlik yapmasını ve onun birkaç mektubunu kaydetmesini ister. Nihat bu işi hemen kabul eder. Nihat ile Muazzez balkona çıkarlar. İçeri girdiklerinde Seniha’nın yanında  Gazete sahibi Alaeddin  Bey’i görürler. İkisi kötü işler hakkında konuşmaktadır. Bunları  Nihat ve Muazzez   duyarlar.
Nihat çok şaşırmıştır. Çünkü o  yıllardır bu insanlar için savaşmıştır. Muazzez ile bu konularda konuşmak için buluşma kararı aldılar. Birkaç gün sonra Nihat’la  Muazzez buluşurlar. Muazzez, Seniha  ve kocası  Mahir  Bey’in yaptığı kötülükleri, ikisinin ne kadar sahtekâr olduklarını, Seniha’nın vücudunu kullanarak kandırdığı erkekleri daha sonra onları nasıl kullandığını anlatır. Onlar Muazzez’in annesinin apartmanını da dalavere ile almıştır. Nihat bunları duyunca şok olmuştur. Nihat çalışmak için apartmana gider. İlk iş olarak mektupları kaydetmeye başlar. Mektuplarda hep sahtekârlıklardan söz edilmektedir.
Peyami Safa Mahşer Romanı Özeti
Bunları kaydetmeye mecburdur çünkü zar zor bir iş bulmuştur ve  Muazzez’i görmek için başka çaresi de yoktur. Bir gün  dolaşmaya çıkar ve sokakta Alâeddin Bey’in gazetesinde çalışan hikâye yazarı  Kerim Bey ile karşılaşır. Nihat ve Kerim Bey, biraz muhabbet ederler. Nihat ona  Mahir Bey’leri  ve çevirdikleri dalavereyi anlatır. Nihat, Muazzez’e iyice alışmıştır. Muazzez de ona alışmıştır. Ama bir sorun vardır:  DEVAMI