Youtube Coppa yasası nedir?

Youtube Coppa yasası nedir

 

Gelecek aylarda yapılacak değişiklikler: 

  • İçerik üretici olarak içeriğinizin çocuklar için üretilmiş olup olmadığını bize bildirmeniz gerekecek. Ayrıca, genç kitleleri hedeflediği açıkça belli olan videoları tespit edebilmek için makine öğreniminden yararlanacaktır. Çocuklar için üretilmiş içeriklerde genel anlamda şu noktalara ağırlık verilir:
    • Çocuklar veya çocuk karakterler.
    • Popüler çocuk programları veya animasyon karakterleri.
    • Rol yapılan oyunlar veya çocukların oyuncaklarının kullanıldığı hikayeler.
    • Çocuk ana karakterlerin, rol yapılan oyunlar ve/veya hayali oyunlar gibi doğal oyun davranışları sergilemesi.
    • Popüler çocuk şarkıları, hikayeleri veya şiirleri.

Sonuç olarak, kitlenizi en iyi tanıyan kişi siz olduğunuzdan videolarınızın çocuklar için üretilip üretilmediğini belirleme (Studio’da) konusunda size güveniliyor.  Bir içerik üretici doğru bir şekilde kategorize etmekten kaçınıyorsa söz konusu içerik üretici için YouTube platformunda sonuçları olabilir.

  • Siz veya sınıflandırma aracımız bir içeriğin çocuklar için üretildiğini tanımlarsanız bu içerikte kişiselleştirilmiş reklam yayınlamayı durdururuz.   COPPA uyarınca, çocuk izleyicilere kişiselleştirilmiş reklam (kullanıcıların Google ürünleri ve hizmetlerindeki geçmiş etkinliğine bağlı olarak hedeflenen reklamlar) sunulmasına izin verilmez. Bu durumda, bazı içerik üreticilerin gelirinde düşüş yaşanabilir. Çocuklar için üretilmiş içeriklerde kişiselleştirilmemiş reklamları (kullanıcı verilerine göre değil, bağlama göre gösterilen reklamlar) göstermeye devam edeceğimizi unutmayın.
  • Bu tür içeriklerde yorum gibi bazı özellikler artık kullanılamayacak. İzleme sayfasında, yorum yapma özelliği artık kullanılamayacak. Ayrıca bu içeriklerin beğenme/beğenmeme ve abone sayıları herkese açık listelerde gösterilmeyecek. Genel olarak, izleyicilerin YouTube.com’daki çocuklar için üretilmiş içeriklerle etkileşime geçme seçeneği en aza indirilecek.

COPPA, bir ABD yasası olsa da uygulamalarımızda yapılan değişikliklerin tüm ülkelerde geçerli olduğunu unutmayın. Ülkenizde bir çocuğun yaşının nasıl tanımlandığı da dahil olmak üzere, içeriğinizin çocuklar için uygun olup olmadığını değerlendirirken uygulanabilir yasal yükümlülüklerinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir. Daha fazla sorularınız için yasal danışmanınız ile iletişime geçin.

Bu değişikler için hazırlık yapma

Bu sürecin bazı içerik üreticiler için kolay olmayacağının farkındayız ancak bu adımların, YouTube.com’da çocuklar için sunulan içeriklerle ilgili veri uygulamalarını geliştirmek için önemli olduğuna inanıyoruz. Etkilenen içerik üreticilere, değişiklikler geçerli olmadan önce düzenlemeler yapabilecekleri 4 aylık bir süre tanımak için FTC ile çalıştık. Bu değişiklikler geçerli olmadan önce şunları yapmanız gerekir:

  • İçerik üretici olarak COPPA’yı ve yasal sorumluluklarını anlayın. Ülkenizde bir çocuğun yaşının nasıl tanımlandığı da dahil olmak üzere, içeriğinizin çocuklar için uygun olup olmadığını değerlendirirken uygulanabilir yasal yükümlülüklerinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir. Daha fazla sorularınız için yasal danışmanınız ile iletişime geçin.
  • Genel YouTube kullanıcısı olarak Hizmet Şartlarımızı ve sorumluluklarınızı anlayın. YouTube genel kitleye hitap eden bir sitedir. Hizmet Şartlarımızda kullanıcıların, 13 yaşından veya ülkelerinde belirlenen minimum yaştan büyük olmaları durumunda hizmeti kullanabilecekleri açıkça belirtilmiştir. Çocuklarının tek başlarına video izlemesine izin vermeyi planlayan ebeveynlerin YouTube Kids‘i kullanmasını öneriyoruz.
  • Diğer para kazanma yöntemleri hakkında bilgi edinin. Kişiselleştirilmemiş reklamları (kullanıcı verilerine göre değil, bağlama göre gösterilen reklamlar) göstermeye devam edeceğiz. Bu Yardım Merkezi makalesinde “İçerik hedefleme” başlığı altında bazı kişiselleştirilmemiş reklam türleri gösterilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.