“Ya bir yol açın ya da yoldan çekilin” hakkında kompozisyon

“Ya bir yol açın ya da yoldan çekilin”  hakkında kompozisyon örneğini sizinle paylaşıyoruz.

KOMPOZİSYON 

İnsanın hayatı  çok garip aşamalarla bazen tuhaf bazen acı bazen neşeli ve gariplikler içinde serüvenine devam eder. Bazen engellerle karşılalır ve bu engeli aşmak için çeşit çeşit çareler arar. Bazen başarılı  olur bazen ezilir. Kimi insan da baştan kabullenir. Baş etmekten mücadele etmekten en başta vazgeçer.

Gariptir insan oğlu. İçindeki benlik duvarını aşamaz. Hep kendisinin doğru ve hakkı olduğunu iddia eder. Oysa bu benlikten bşr an sıyrılsa başka fikirleri başka çözümleri de görecektir. Görecek ve bir alternatifin farklı bir yol gösterdiğini anlayacaktır. Bu durumda hem kendisi hem de çevresi rahat edecek. Rahat edecek etmesine ama gel gör ki buna nasıl şkna olacak. Dediğim dedik çaldığım düdük. Evet aynen  bunun gibi sadece kendi doğrularını bilir. Herkesin kendisine tabi olmasını ister. İşte bu aşamada egoizm en büyük düşmandır. O kişi için ise onun bir parçasıdır.

“Ya bir yol açın ya da yoldan çekilin”  ne kadar güzel ve doğru değil mi?  Bir yol açmak. Yokdan çekilmek. Başkalarının hayallerini engellememek. Başka çözüm yolları bulmak adına söylenebilecek çok güzel bir söz değil mi?

Yoldan çekilmesini bilecek insan. İnsan haddini bilecek. Haddini bilmezse işte o zaman birileri o haddi mutlaka bildireceklerdir. Başkalarının uyarmasına gerek kalmadan yoldan çekilmeyi bilmeli insan. Haddini bilmeli insan. İnsan haddini bilmeli. Bilmeli insan haddini. Ey insan haddini bil ve çekil yoldan. Engel olma aç yolları sonsuza kadar. Aç ki sana yakışan ne ise onu yap.

Açın yolları yeni yollar gösterin. Yol bitmez umutlar bitmez tükenmez. İşte hayat devam ediyor. Sen olsan da olmasan  da hayat devam ediyor. Yoldan çekilip yeni yollar açmak. Yeni yöntemleri denemek. Akternatif insanı olmak o kadar zor olmasa gerek. Yolları açmak yeiliklere yeni insanlara  fırsat vermek  çok mu zor. Asla. İşte buna engel olan en büyük şey en başında dediğimiz gibi insanın kendi benliğidir. Egosunu aşamayan insan acınası bir varlık değil  mi?

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.