Türksat frekans değişikliği nasıl yapılır?

Türksat frekans değişikliği nasıl yapılır?

AYARLAR NASIL DEĞİŞTİRİLİR ?

Frekans değişikliği işlemi için çanak anten ayarı gerekmediği için anteninizin konum ayarıyla oynamayınız. İzleyicilerin TÜRKSAT üzerinden televizyon izleyebilmesi için otomatik tarama işleminin TÜRKSAT promo kanalından yapılması gerekiyor.
1- Ana menüye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda ‘Menü‘ veya ‘ setup ‘ yazan düğmeye basınız.
2- Uydu alıcısı marka modeline göre; ‘Kanal Arama‘, ‘Kanal Ekleme” gibi menülerden hangisi beliriyor ise yukarı-aşağı tuşlarıyla “Ok“a basınız.
3- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; ‘Alış Frekansı‘ ‘Uydu Frekansı’ seçeneklerinden biri belirecektir. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni frekansı olan ‘12731 ‘ değerini girin.
4- Yine aynı pencerede ‘Sembol Oranı‘ olacaktır. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip ‘3333‘ rakamını girin. 5 haneli ise ‘03333‘ü deneyin.
5- Yine aynı pencerede bulunan ‘POL‘ şeklinde bir yazının üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla ‘V ‘ ya da ‘Dikey‘ olacak şekilde değiştirin.
6- Yine aynı yerde bulunan ‘FEC‘ değerini değiştirmek için yukarı-aşağı tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla ‘3 / 4‘ seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır.
7- “Network Arama” seçeneği “ON” ya da “Açık” konumu işaretlenmelidir.
8- Son olarak ‘OK‘ tuşuna basarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.