Benzediği Organa Fayda Veren Besinler

Bazı  meyve ve sebzeler insan vücudundaki organlara çok benzerler.  Bu benzerlik bazen öyle dikkat çekicidir ki,insanı hayretler içinde bırakır. Sadece benzerlik değil aynı zamanda bu meyve ve sebzeler benzediği insan organına da sağlık açısından son derece fayda vermektedirler.

Peki bu besinler hangileridir şimdi onlara yakından bir bakalım.

Kereviz – kemik 

Resimde de gördüğünüz gibi kerevizin uzun sapları insan kemiğine benzemektedir. Kerevizin içinde kemiklere güç veren  moleküler yapıda büyük slikon kaynağı  bulunmaktadır. Folik asit kaynağı olan Avakado rahim i besleme özelliğine sahiptir.

Avokado = rahim

Avakodaya baktığımızda ampül şeklindedir ve rahme benzediği farkedilir.  Avakado üreme sağlığını beslemektedir.

Domates = kalp

Yapılan araştırmalarda domates yiyenlerin kalp sağlığının daha iyi olduğu tespit edilmiştir. Domatesi kestiğimizde kalp odacıklarına benzer bir görüntü görürsünüz.

Greyfurt = göğüs 

Greyfurt ise yapısı  itibariyle gögüzlerin ciğerin iç yapısına benzemektedir. Yapılan araştırmalarda Greyfurtta limonoid adı verilen maddeler içermektedir.

Havuç = göz

Havucu çarprazlama böldüğünüzde size göz şekline benzer bir görüntü vermektedir. Herkes tarafından biliniyor ki havuç göz için idealdir.

Tatlı patates = pankreas

Tatlı patates ise pankreasa benzer ve çok iyi geldiği yapılan araştırmalarda belirlenmiştir.

Ceviz = beyin

Ceviz de beyine çok benziyor değil mi? beynin kıvrımlarıyla cevizin yapısı nasıl da birbirine çok benziyor. Ceviz beyin fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olan çok yüksek omega-3 yağ asitleri içermektedir.

Benzediği Organa Fayda Veren Besinler listesi devam edecek.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.