Anne sevgisi hakkında kompozisyon

Şimdi sizlere anne sevgisi hakkında güzel bir kompozisyon sunuyoruz.

ANNE SEVGİSİ

Anne. Bizi dünyaya getiren bizi bizden daha fazla düşünen ve seven bir varlıktır. Evet anneler bizi bizden daha fazla düşünen ve seven kişidir. Bazen insan bir olay karşısında ne yapacağını bilemez. Ama bizi bizden daha iyi bilen anneler nasıl tepki vereceğimizi çok iyi bilirler.

Anne yüreği bambaşkadır. Sevginin diğer bir adıdır anne. Anne cennetten bir esintidir. Onun nefesi kokusu sanki cennet yamaçlarındaki çiçekler gibidir. O çiçekler gibi temiz ve saftır. Anne  umuttur. Anne beklentidir. Anne sevginin cisimleşmiş vücut bulmuş halidir. Anne sevgisi de insana verilen çok güzel bir nimettir. Anne ile sevgiyle tanışır insan ve sonra balka canlıları sevmeye başlar. Sevdikçe artar bu sevgi ve daha coşkun bir hal alır. Anneler bir sevgi kahramanıdır aynı zamanda.

Onlar bizi her zaman koruyup kollamış ve sevgileriyle sarmışlardır her bir yanımızı. İnsan büyür sever aşık olur evlenir çocuğu olur sevmeye devam eder. Sever sevdiklerini ve kendisine sevgiyi öğreteni. İnsan sevgiyle yaşar diyordu yazar bir eserinde. İşte bu sevgi de anne ile başlar ve devam eder. Bu duygu insanın en çok ihtiyaç duyduğu bir duygudur. Annelerimiz fedakarlık deyince de yine ete kemiğe bürünmüş fedakarlığı sembolize ederler. Fedakarlık sembolüdür anneler. Güzel olan  ne varsa her şeyin sembolüdür anneler.

Anne hakkı da insanın dikkat etmesi gereken çok önemli bir konudur. Ne yapıp edip annelerimize helallik almalı onların gönüllerini kazanmalıyız. Bu bizim hayatımızı şekillendirecek büyük öneme sahiptir. Anne bir nefestir. İsa peygamberin nefesi gibi üfleyerek can vermesi gibi parçalanmış bir kuşa ibrahim peygamberin.

Sevgi aynı zamanda kendini  göstermek ister. Madem annelerimizi sevdiğimizi söylüyoruz o halde bunu göstermek gerekmez mi?

Haydi şimdi sevgimizi gösterme zamanı. En kolay ve en zor olan ise işte bunu göstermektir.  Anne hakkına girmemek ve onların bizlerden memnun olmasını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmak lazım. Anne seni çok seviyorum diyebilecek bir anneniz var ise hemen bunu yapın.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.