Octiles Zeka Oyunu

Octiles Zeka Oyunu
İçindekiler:
Ahşap oyun tahtası
18 adet sekizgen ahşap taş
20 adet "renkli taş” (4 farklı renk ve her renkten 5 adet)
Oyuncu sayısı: 2 - 4
Oyun süresi: 30 - 60 dakika.
Yaş: 8+

Amaç
Oyunda hedef her oyuncunun kendi taşlarını başlangıç noktasından bitiş noktasına, yani karşısındaki rakip oyuncunun taşlarının bulunduğu alana getirmek. Bütün taşlarını bitiş noktalarına ilk getiren oyuncu oyunu kazanır.
Oyuna Hazırlık
1.Oyuncular renklerini seçerler. Oyuncular seçtikleri renklerin önünde otururlar. 2 kişilik formatta oyuncular karşı karşıya oturur.
2.Kaç renkli taş ile oynanacağına karar verilir. (2-3-4-5 vb.) Daha az taş daha az sürede oyunun bitmesi demektir.2 ya da 3 oyuncunun olduğu formatlarda 5 taş ile oynamak daha uygun olup 4 kişilik formatta 3 ya da 4 taş yeterlidir.
3.Eğer 5 taş ile oynanırsa başlangıç noktalarının hepsine taş yerleştirin. 5 taştan daha az taş ile oynanan oyunlarda mutlaka en sağ ve en sol başlangıç noktalarına taş yerleştirmek zorunludur. Diğer noktalara oyuncuların isteğine göre taş yerleştirilir. Taşlar noktalara yerleştirildikten sonra yeri değiştirilmez.
4.Şimdi sekizgen taşları boş tarafı üste gelecek şekilde ters çevirin. Sekizgen taşlardan birini boş olmayan tarafı üste gelecek şekilde oyun tahtasındaki dış bölümde yer alan boş daireye yerleştirin. Boş daireye yerleştirilen sekizgen taş "değiştirme taşı” olur. Diğer 17 sekizgen taşları boş kısmı üste gelecek şekilde oyun tahtasındaki sekizgen boşluklara yerleştirin.
5.Kimin ilk önce oynayacağına oyuncular karar verir.


Nasıl Oynanır?
Oyuna başlayan ilk oyuncu "değiştirme taşı” dediğimiz sekizgen taşı alır ve üstü kapalı olan taşlardan birisi ile değiştirir. İlk değiştirilen sekizgenlerin oyuncunun renkli taşlarının olduğu alana en yakın sekizgenler olması zorunludur. Oyuncunun dikkat etmesi gereken önemli bir kuralda değiştirme taşındaki yolların oyuncun renkli taşının oyun tahtasında bulunan karelere gidebilecek şekilde olmasıdır.
67.71 TL + KDV
KDV Dahil : 79.90 TL
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.