İhale sitelerinde büyük dolandırıcılık

Bir internet sitesi sahibi olan Veysel KOÇ Arkadaşımın iddialarını yayınlıyorum. Kendisine geçmiş olsun dileklerimin yanında olayı adli makamlara iletmesini tavsiye ediyorum. Zira iddia edilen dolandırııcılık şekliyle ilgili daha önce bir site hakkında yasal işlem başlatılarak site yöneticileri tutuklandı.

Araba, cep telefonu ve bilgisayar gibi ürünlerin fiyatlarını yüzde 90 oranında düşürüp ürünleri ihale usulü ile satışa sunan internet siteleri, kullanıcılarını mağdur ediyor. Ürünleri ihale usulü ile satışa sunan ve ihaleye en yüksek fiyatı vererek kullanıcıların ihalesine katıldıkları ürünleri almasını engelleyen site yöneticileri bu yolla kullanıcılardan milyonlarca liralık zarara uğratıyor.

İhale sitelerinin zarara uğrayan binlerce kullanıcıdan biride Veysel Koç isimli kullanıcı. İnternet üzerinden ihale düzenleyen ve ürünleri yüzde 90 daha düşük fiyata satışa sunan ‘www.ucuzacik.com’ sitesine üye olduğunu ve haksız uygulamalarla karşılaştığını belirten Veysel Koç isimli kullanıcı, bu sitelerin ihale düzenliyormuş gibi görünüp kullanıcıları dolandırdığını ileri sürdü.

Ucuzacik.com sitesinde başına gelen olayları anlatan Veysel Koç, “Tesadüfen denk geldiğim ‘www.ucuzacik.com’ sitesine üye olup kredi kartımla hesabıma kredi yükleyerek sitede yer alan ihalelere katıldım. Katıldığım her ihale başına hesabımdan 3 lira ihaleye katılım ücreti kesildi ve verdiğim her teklifin benzer teklifleri olduğu için verdiğim teklifler yandı. Ancak bir gece yarısı almak istediğim dizüstü bilgisayarın ihaleye verildiğini görünce hemen en yüksek teklifi verdim ve teklif verenler arasında ilk sıraya yerleştim. İki gün boyunca ilk sırada olduğum ihalenin daha sonra ihaleden kaldırıldığını öğrendim. Hesabıma baktığımda ise ihale bedeli olan 3 liranın hesabıma iade edildiğini gördüm” dedi.

Site yöneticilerinin bu yolla kullanıcıları milyonlarca liralık dolandırdığını vurgulayan Veysel KOÇ, “Ürüne verdiğim teklif en yüksek teklif olduğu ve kazanmam mutlak olduğu için ihale site yöneticileri tarafından yayından kaldırıldı. Daha önce birkaç yerde daha bu konu ile ilgili söylentiler duymuş ama itimat etmemiştim. Öğrenebildiğim kadarıyla ihaleye çıkan ürüne en yüksek teklifi site yöneticisi verip ürünün başkası tarafından alınmasını önlüyor. İhaleye katılan binlerce kullanıcıdan da ihaleye verdikleri her teklif başına 3 lira teklif bedeli alıyor. İhaleler noter denetiminde yapılmadığı için ve bu yolla nitelikli dolandırıcılık yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Söz konusu site yöneticilerinden nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve kendisini mağdur ettikleri gerekçesiyle haklarında yasal işlem başlatacağını ifade eden Veysel Koç isimli kullanıcı, “Bu tuzağı ilk etapta fark etmeyen kullanıcılar kredi kartları aracılığıyla hesaplarına binlerce liralık kredi yüklüyor ve katıldıkları hiçbir ihaleyi de kazanamıyorlar. Beklide kazanıyorlar ama site üzende bir denetim olmadığı için ihalenin sonucu site sahiplerinin insafına kalmış” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.