Bursa Hayvanat Bahçesinde Büyük Tehlike


Hafta sonu çocuklarla birlikte Burza zoo yani Bursa Hayvanat bahçesine gittim. Gayet güzel ve bakımlı diyebileceğimiz bu hayvanat bahçesinde kamera sistemiyle görevliler sürekli ziyaretçileri uyarmakta. uyarılar genelde hayvanlara yiyecek verilmemesi konusunda. Bazı uyarılar ise ebeveynlerin çocuklarını maymunları yakından görmeleri için bariyerlerin önünde tutmamaları için.
Ancak en büyük ihmal AYILAR bölümünde. her ne kadar çizgi filmlerde ayıların şirin gözükmesi için kafaları yuvarlak olarak çizilse de aslında ayılar en vahşi hayvalardandır.pek çok ayı insanları parçalayarak öldürmüştür. Trajik olaylar çok yaşanmıştır.
Bursa Hayvanat bahçesinde ayıların ziyaretçiler tarafından görülmesi için bariyerler yapılmış yapılmasına ama bu bariyerlerin boyu çok yüksek değil. Ayılar bu bariyerleri asla geçemezler. Ancak burada insan faktörü unutulmuş. Ayılar bariyerleri geçemez ama insanlar bu bariyeri çok rahat geçebilirler. Mesela ziyaretim sırasında bir annenenin çocuğunun ayıları görmesi için poposundan çocuğu ittiğini gördüm. anne çocuğu biraz daha fazla itseydi çocuk aşağıdaki havuza düşmesi an meselesiydi. Havuzda ise ayılar düşen bir çocuğu anında parçalayabilirler.
Buradan yetkililere sesleniyorum. bursa hayvanat bahçesinde acı bir olay yaşanmaması için lütfen güvenlik önlemlerini arttırınız. Özellikle AYILAR İÇİN
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.