NOEL Baba Kimdir?


Yılbaşı ile Noel birbirinden farklıdır; fakat Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek doğru olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.

Yılbaşı Hz.İsa’nın doğum günü kabul edildiği için Hıristiyanlar tarafından kutlanır. Noel babanın hediye bırakması, çam ağacının süslenmesi gibi adetler tamamen Hıristiyan toplumunun kültürüdür.

Noel Baba, yüzyıllar önce yaşamış bir Hıristiyan rahibin figürüdür.Adı Aziz Nikolas’tır.Bu Aziz Nikolas isimli rahip noel geceleri bazı evlere çeşitli hediyeler bırakırmış.Aziz Nikolas ,Hıristiyanlar tarafından çok sevilen bir din adamı olduğu için ,onun anısını yaşatmak adına ,bazı hristiyanlar Noel Baba kılığına girip hediyeler dağıtır.

Dolayısı ile Noel Baba eksenli yılbaşı kutlamalarının bizim kültürümüzle hiçbir ilgisi yoktur. Ülkemizde bir kısım medya tarafından , yılbaşı kutlamalarının bu kadar abartılması ve halkı bu kutlamalara teşvik edici tutumlar sergilemesi doğrusu beni rahatsız etmektedir. Çünkü bu tür propagandalar yeni nesli kendi öz değerlerinden koparıp batılıların hayat tarzına alıştırmakta, giderek onları benimsemeye, onların inanç ve tarzlarına uymaya yol açmaktadır. Oysa ki kendi öz kültürümüzde; Nasreddin Hocalar, Hacivat ile Karagözler, Mevlanalar, Aşık Veyseller, Battalgaziler, Kel oğlanlar, Bir Çağ açıp bir çağ kapatan Fatihler… gibi daha binlercesi ile müthiş bir zenginlik arz etmektedir. Bunlar bizi biz yapan değerleri ve daima genç neslin hayatına örnek teşkil edecek yaşamları ile birer elmastır. Kasıtlı olarak bazı medya organları bunları bir tarafa itip batı kültürünü bizlere empoze etmektedirler.

Şimdi biraz düşünelim;

Hiç her hangi bir Batı Ülkesindeki vatandaşlar tarafından Nasreddin Hoca Haftası veya Mevlana Haftasının kutlandığını duydunuz mu ? Bizi biz yapan değerlere sahip çıktıkları, kutladıklarını duydunuz mu? Biz onların sevgililer gününü, anneler gününü, babalar gününü, podyumlar-mankenlik ajansları, gazino, disko bar, balo… gibi saçma sapan kültürlerini almışız.. Bize güzel şeyler verecekse insanlığımıza ahlakımıza bir değer katacaksa amenna, bunların hepsi batı kültürü bize ne gibi değer katabilir ki! İnsanların ahlakını bozmaktan başka.

Yılbaşını kutlamak için en masum gerekçeleri; evimizde televizyon seyredip, çerez yiyoruz, masum bir şekilde yeni yılı karşılıyoruz. Bunun ne zararı olabilir?” deniyor . Ancak bu masum denilen kutlamanın çocuklara nasıl bir etki yaptığı ve yeni kuşaklar tarafından nasıl algılandığı düşünülmüyor. Yeni nesilde yılbaşını çok normal ve hatta kutlanmadan olmayacakmış gibi algılıyor. Hatta yılbaşı gecesi güzel ve mutlu bir şekilde geçirilirse bütün yılın güzel ve mutlu geçeceği gibi saçma bir inanışa aldanıyor.

Böyle saçma sapan inanışlardan bize ait olmayan kültürlerden kaçınmak gerek, bunların çocukların beynine işlendiğini bilmeli.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.