"İnternete sansür gelecek" diyenler şimdi utanıyorlar mı

"İnternete sansür gelecek" diyenler şimdi utanıyorlar mı? Binbir yaygara kopardılar. Neymiş efendim ,Türkiye internete sansür uygulayacakmış. neden bu yaygarayı kopardılar dersiniz? Güvenli internetin uygulanmaya başlanacağı haberlerinden sonra.
Türkiye2de baskıcı bir rejim varmış gibi göstermek isteyenler yine mahcup oldular. Zira Güvenilir internet tercih esasına göre kulanıma açıldı. Yani isteyen kimseler hem kendilerini hem de çocuklarını zararlı içerikten koruyabilecekler. Bunu yaparlarken sadece kendi tercihleri önemli rol oynamakta. Yani zorla kimseye sansür uygulanmıyor.
Peki buna karşı çıkmak yani kişlerin kendi tercihlerini engelleme çabası ve olayı kaosa götürme çabaları ne anlama geliyor. Buna 2 açıdan yaklaşabilirz. 1. si bu insanlar kendi sapık düşünce ve yaşayışlarının herkes tarafından kabul edilemsini ve sadece kendisi gibi düşünen kişlerin var olmasını istemekte. 2. si de olsa olsa Hükümeti zor durumda bırakma gayretleri. Ama sonuç yine hüsran.
8 yaşında bir kızınız olsa peki ya siz ne yaparsınız. Hiç bir kontrolün olmadığı internet çukuruna mı atarsınız yoksa güvenli interneti mi seçersiniz.

Evinizdeki internet hattını “Güvenli İnternet” profiline çevirmelisiniz. Bu sayede, şifre koymanın da bir adım ötesine geçerek bazı önlemleri almış olursunuz.

Arama motorlarından, siteler içerisindeki gizli yönlendirmelerden ulaşılabilen ve yetişkinlere özel içeriklerden tutun da intihara ve zararlı maddelere teşvik eden içeriklerle karşılaşmak an meselesi. Bu filtre, çocuğunuz için kalkan vazifesi yapacaktır.

Peki bu profile nasıl geçilir?

Yanıtı çok basit.

İnternet servis sağlayıcınızın müşteri hizmetleri için belirttiği 444’lü numaradan ulaşarak kolayca halledebilirsiniz. Numarayı, son gelen fatura üzerinde görebilirsiniz.

Aradıktan sonra Ben güvenli internet profilimi kullanmak istiyorum demeniz yeterli.

Peki bu çözüm, kesin işe yarar mı?

Maalesef hayır.

İşin kurdu olan çocuklar, bazı yöntemlerle bu filtreyi de geçebiliyorlar. Bu sefer de zararlı içeriklere ek olarak, finansal bilgilerinize göz diken korsanların ağına düşmek gibi bir başka tehlike çemberine daha yaklaşılmış oluyor.


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.